Veelgestelde vragen over BHV

BHV Cursus

Wat is een BHV cursus?
BHV staat voor Bedrijfs Hulp Verlening. Met een BHV cursus leert u of leren uw werknemers juist te handelen tijdens noodsituaties op de werkvloer. Denk bijvoorbeeld aan een brand of letsel. 

Is een BHV cursus verplicht?
Ieder bedrijf is verplicht om één of meerdere BHV'ers in dienst hebben en er moeten altijd voldoende BHV'ers aanwezig zijn. Het is wettelijk geregeld dat een BHV'er zijn bekwaamheid laat zien door middel van een BHV certificaat.

Hoe lang duurt een BHV cursus?
Bij Peper Brandveiligheidstrainingen haalt u uw BHV certificaat in één dag. Onze BHV trainingen zijn van 9.00 tot 16.00 en zijn inclusief lunch.

Hoe lang is een BHV certificaat geldig?
Uw BHV certificaat heeft een geldigheid van één jaar. Wanneer u uw BHV wilt verlengen, kunt u een BHV herhalingscursus doen. We frissen dan uw geheugen op en u volgt de cursus tegen een gereduceerd bedrag.

Wat is de inhoud van een BHV cursus?
Tijdens een BHV cursus leert u juist te handelen in noodsituaties. U leert onder andere over brand, ontruiming, communicatie en levensreddende handelingen. Lees meer over de inhoud van een BHV cursus.

Wat kost een BHV cursus?
De kosten van een BHV cursus verschillen. Wanneer u een BHV basiscursus volgt, betaalt u €199,- per persoon (excl. 21% BTW). Hebt u al een BHV certificaat en wilt u die verlengen? U volgt dan een BHV herhaling cursus voor €135,- per persoon (excl. 21% BTW).

Voordelen van een cursus kleine blusmiddelen volgen bij Peper Brandveiligheidstrainingen:

  • Gecertificeerde brandveiligheidstrainingen
  • Vakbekwame brandweerlieden
  • Professionele begeleiding
  • Passende offerte op maat

BHV Basis cursus

Voor medewerkers zonder BHV certificaat

Een werknemer die nog nooit een BHV cursus heeft gevolgd, kan zich inschrijven voor een BHV basiscursus. BHV basis is een 1-daagse BHV cursus.

BHV Herhaling cursus

Voor medewerkers met een BHV certificaat.

Herhaling is de beste leermeester. En om de geldigheid van uw BHV certificaat met één jaar te verlengen, kunt u een BHV herhaling in 1 dag volgen. 

Onze tevreden klanten

Welkoop
Groningen Seaports
Oriflame
Enexis
Albert Heijn Groningen