Dit leert u tijdens een BHV-cursus van Peper Brandveiligheidstrainingen

Ieder bedrijf is verplicht één of meerdere BHV’ers in dienst te hebben. Indien er op de werkvloer noodsituaties ontstaan is het belangrijk dat er personeel aanwezig is dat snel en goed kan handelen. Maar wat leert u nu precies tijdens een BHV cursus van Peper Brandveiligheidstrainingen?

Een BHV cursus van Peper bestaat uit twee dagdelen. Tussen de dagdelen door krijgt u een uitgebreide lunch.

Brand, ontruiming en communicatie

Tijdens het eerste deel van de BHV cursus leert u over de taken van de BHV’er. U leert over communicatie over een noodsituatie (zowel intern als extern) en de rol die professionele hulpverleners spelen in zo’n situatie. U leert situaties te herkennen en u weet wanneer u wel of niet mag blussen. Ook leert u tijdens de BHV cursus over verschillende blustechnieken en de mogelijke gevaren ervan. Daarnaast leren we u over ontruimingsprocedures.

Levensreddende handelingen (reanimeren en AED)

Tijdens het tweede deel van de BHV cursus leert u over levensreddende handelingen. Hierin wordt onder andere het benaderen van slachtoffers, het beoordelen van bewustzijn en mond-op-mond beademing behandeld. Ook leert u te reanimeren met een AED en diverse soorten letsel te behandelen.

BHV basis of BHV herhaling?

Een BHV cursus moet jaarlijks worden herhaald. Indien u nooit eerder een BHV cursus hebt gevolgd, kunt u het beste kiezen voor een BHV basis cursus. Daarna komt u in aanmerking voor een BHV herhaling cursus. Tijdens deze cursus wordt er dieper op de materie ingegaan, zodat u altijd leert over nieuwe situaties. 

BHV op locatie of BHV in company

Indien er binnen de bedrijfsruimte plek is voor het theoriegedeelte (bijv. een kantine) en buiten plek is voor het praktijkgedeelte (ongeveer 3 parkeerplekken), dan kunt u ervoor kiezen de BHV cursus in company te doen. Als dit niet tot de mogelijkheden behoort kunt u er natuurlijk voor kiezen de BHV op locatie te doen. Met 12 cursuslocaties door heel Nederland is er altijd een cursuslocatie bij u in de buurt.

Voordelen van een cursus kleine blusmiddelen volgen bij Peper Brandveiligheidstrainingen:

  • Gecertificeerde brandveiligheidstrainingen
  • Vakbekwame brandweerlieden
  • Professionele begeleiding
  • Passende offerte op maat

BHV Basis cursus

Voor medewerkers zonder BHV certificaat

Een werknemer die nog nooit een BHV cursus heeft gevolgd, kan zich inschrijven voor een BHV basiscursus. BHV basis is een 1-daagse BHV cursus.

BHV Herhaling cursus

Voor medewerkers met een BHV certificaat.

Herhaling is de beste leermeester. En om de geldigheid van uw BHV certificaat met één jaar te verlengen, kunt u een BHV herhaling in 1 dag volgen. 

Onze tevreden klanten

Welkoop
Groningen Seaports
Oriflame
Enexis
Albert Heijn Groningen