Nieuws

We zijn weer een paar dagen in Brabant geweest, voor de BHV trainingen. Op onze locatie in Veldhoven( museum oude slot). Daar hebben we buiten de theorie gedaan, dat werd als zeer prettig ervaren. En bij een bedrijf op locatie zijn we geweest.
 
Lees het hele bericht
 
We zijn weer op onze locaties geweest, om de bhv cursussen te geven. Spannend maar bij alle locaties was het prima geregeld. En wij hebben ook alle maatregelen getroffen, om de cursus zo veilig mogelijk te geven in deze moeilijke tijd. Almere bij Tang- Dynastie dus weer een Chinees Indische rijsttafel 👍👍. Leeuwarden en Groningen zijn we geweest. Maar het is allemaal heel anders.
 
Lees het hele bericht
 
Vandaag weer begonnen met het geven van BHV trainingen, na 2,5 maand. Wij hebben complimenten gehad, hoe wij waren voorbereid. Het is allemaal heel anders, maar we zijn weer bezig en dat is positief.
 
Lees het hele bericht
 
Even onze BHV vernieuwen bij @embrace_cloud wederom door Peper Brandveiligheidstrainingen
 
Lees het hele bericht
 

Geslaagde open dag in Appingedam

Brandweer Appingedam hield afgelopen zaterdag haar open dag. Dit werd gehouden in het historische stadscentrum van Appingedam. Veel hulpverleningsdiensten waren die dag op de been.
 
Lees het hele bericht
 

Nationale brandpreventieweken

De Nationale Brandpreventieweken worden jaarlijks in oktober georganiseerd. De weken worden gesubsidieerd door het ministerie van Veiligheid en Justitie. De brandpreventieweken zijn een initiatief van de Nederlandse Brandwonden Stichting, de Brandweer Nederland, het IFV (Instituut Fysieke Veiligheid), Veiligheid NL en het Verbond van Verzekeraars.
 
Lees het hele bericht
 

BHV daar red je levens mee

 Het aantal mensen dat een BHV cursus volgt daalt. Weten we nog wel wat we moeten doen wanneer er nood op de werkvloer uitbreekt?
 
Lees het hele bericht
 

Brandveiligheid feestdagen

December is een maand van feestdagen en gezelligheid. Net als u willen we dit graag zo houden. In deze donkere dagen is het sfeervol om kaarsen aan te steken. Kerstversieringen, gourmetstellen en kerstbomen verhogen bij verkeerd gebruik brandgevaar. Risico's zijn tijdens de feestdagen niet uit te sluiten. Dit geldt voor bedrijven maar ook voor u in huis. Om de veiligheid van uzelf, gasten/bezoekers, medewerkers, bewoners etc. zoveel mogelijk te waarborgen is het mogelijk een paar eenvoudige maatregelen te nemen.
 
Lees het hele bericht
 

Wat doe JIJ bij brand? Daar moet je nu over nadenken!

In oktober is de campagne 'Wat doe JIJ bij brand?' gestart. Dit is een onderdeel van de nationale brandpreventieweken. De brandpreventieweken zijn een initiatief van de Nederlandse Brandwonden Stichting, de NVBR (Nederlandse Vereniging voor Brandweerzorg en Rampenbestrijding), het NIFV (Nederlands Instituut Fysieke Veiligheid) en Consument en Veiligheid. 
 
Lees het hele bericht
 

'Helft MKB'ers weet niet van bedrijfshulpverlening'

Bijna de helft van de MKB'ers weet niet dat het verplicht is dat er binnen het bedrijf altijd een bedrijfshulpverlener aan het werk is. Dat blijkt uit een onderzoek. Zij ondervroeg 400 Nederlandse bedrijven over dit onderwerp.
 
Lees het hele bericht
 
Op 18 april 2012 was het zover, flexmedewerkers van InterActief, werkzaam bij Continental Chocolate ontvingen uit handen van Dirk Peper van Peper brandveiligheidstrainingen het belangrijke BHV certificaat.
 
Lees het hele bericht
 
Qnipsalon UniQ in Appingedam heeft sinds donderdag een AED in bezit gekregen uit handen van Peper brandveiligheidstrainingen. Een AED (Automatische Externe Defibrillator) is een apparaat dat door middel van elektrische schokken het hartritme weer op gang kan helpen. Personeel van UniQ wordt deze maand nog getraind om het apparataat optimaal te kunnen bedienen.
 
Lees het hele bericht
 

Ontruiming basisschool goed verlopen

Maandagmorgen werd de brandweer opgeroepen om een meting te doen in een basisschool aan de Veenweg in Groningen. Ter plaatse was de school al 'ontruimd' Bij aankomst van de brandweer waren alle leerlingen en docenten al buiten. Ook de politie kwam ter plaatse. In het schoolgebouw hing een vreemde lucht.
 
Lees het hele bericht