BHV Nederlands Loodswezen – Peper Brandveiligheidstrainingen


Terug naar Wat zeggen klanten ?

 Daniël Stoppels, teamleider Nederlands Loodswezen Noord-Nederland

‘Bij nood op zee komt de BHV-training van Peper bovendrijven’

 

Voor het personeel van het Nederlands Loodswezen Noord verzorgt Peper Brandveiligheidstrainingen de BHV. En aangezien ook deze medewerkers regelmatig het water op gaan, anticiperen wij hierop met praktijkgerichte reddingsoefeningen. “De afgelopen maand moesten wij nog reddend optreden toen een catamaran op zee omsloeg. De zee was zo ruig, dat we de drenkelingen op vijf meter afstand niet konden zien”, vertelt Daniël Stoppels. “Toen viel het mij weer op: bij nood op zee komt het verhaal van Peper bovendrijven.”

BHV in de praktijk

Het personeel van de varende dienst van het Nederlands Loodswezen zijn verplicht de nautische training Basic Safety te volgen. Dat geldt niet voor het walpersoneel.  Drie medewerkers van het loodskantoor in de Eemshaven volgen hun BHV-trainingen bij Peper Brandveiligheidstrainingen. “Naast de standaard training betreffende brandveiligheid en EHBO anticipeert Peper ook op ons werk in de praktijk, in ons geval noodsituaties op zee. Dat heeft voor ons grote meerwaarde”, vertelt Daniel Stoppels.

Noodsituaties op zee

“Op zee ben je volledig afhankelijk van elkaar. Is er nood, dan gooit iedereen die in de buurt is het werk aan de kant om met elkaar hulp te bieden”, vertelt Daniel Stoppels. “Want op zee duurt het al snel een uur of meer voordat hulpdiensten arriveren. Moet je daarop wachten, dan is het vaak te laat.” Het Loodswezen bestaat uit mensen die de Waddenzee, Noordzee, Eems en Dollard kunnen ‘lezen’: “Vaargeulen, zandbanken, eb, vloed, wind en nog veel meer omstandigheden zijn van invloed voor veilige vaaromstandigheden van en naar onze havens.”

Met plezier

Sinds enkele jaren verzorgt Peper Brandveiligheidstrainingen de BHV voor het Nederlands Loodswezen. Die connectie werd gelegd door Groningen Seaports, dat onder hetzelfde dak is gevestigd als het Nederlands Loodswezen. Stoppels vertelt zeer tevreden te zijn over de samenwerking met Peper: “We gaan met plezier naar de trainingen, kijken er altijd naar uit. Dat was in het verleden wel anders. Dit heeft te maken met de manier waarop Peper de trainingen verzorgt: heel losjes, hij wisselt de serieuze stof heel leuk af met grapjes en kwinkslagen. Hij betrekt de cursisten heel direct bij de training. Ook kent hij onze organisatie goed en weet hij precies waar wij in de dagelijkse praktijk tegenaan lopen. Onze ervaring: door die laagdrempelige en praktijkgerichte wijze van trainen pik je de belangrijke informatie veel gemakkelijker op dan wanneer het ‘droog’ wordt opgediend. Je weet beter wat te doen als de nood aan de man is en daar gaat het om.”

 

Behaal ook uw BHV certificaat bij Peper Brandveiligheidstrainingen. Schrijf je direct in!

Inschrijven

 
 

Bekijk ook

MBMN kiest voor BHV-trainingen van Peper vanwege flexibiliteit BHV-trainingen organiseren is maatwerk bij Peper Brandveiligheidstrainingen. Wij anticiperen op de wensen van bedrijven en organisaties, om zo goed mogelijk aan te sluiten op het dagelijks werk van die bedrijven. Voor Montage Bedrijf Midden Nederland (MBMN) is deze flexibiliteit de belangrijkste reden om bij BHV-opleidingen te kiezen voor ons. “Onze teams werken verspreid over Nederland. Dankzij de flexibiliteit van Peper krijgen al onze mensen op dezelfde dag BHV-training”, vertelt Esmee van Veghel van MBMN.
 
Lees het hele bericht
‘Voor ons is er maar één BHV-trainer en dat is Peper. De klik was er meteen en ik wil nergens anders heen. Peper krijgt van ons 100% een 10!’  
 
Lees het hele bericht
Vanwege de zeer ruime openingstijden zocht McDonald’s Alblasserdam een zeer flexibele aanbieder van BHV-trainingen: Peper Brandveiligheidstrainingen  
 
Lees het hele bericht

Voordelen van een BHV cursus volgen bij Brandveiligheidstrainingen:

  • Vakbekwame BHV instructeurs
  • BHV cursus op locatie
  • Actief in heel Nederland

BHV Basis cursus

Voor medewerkers zonder BHV certificaat

Een werknemer die nog nooit een BHV cursus heeft gevolgd, kan zich inschrijven voor een BHV basiscursus. BHV basis is een 1-daagse BHV cursus.

BHV Herhaling cursus

Voor medewerkers met een BHV certificaat.

Herhaling is de beste leermeester. En om de geldigheid van uw BHV certificaat met één jaar te verlengen, kunt u een BHV herhaling in 1 dag volgen. 

Onze tevreden klanten