Hoe lang is BHV geldig?

Peper Brandveiligheidstrainingen, dé specialist in BHV-cursussen in Nederland!

Als het gaat om bedrijfshulpverlening (BHV), komen er vaak vragen op over de geldigheid van BHV-certificaten. We begrijpen dat deze informatie van vitaal belang is voor uw organisatie en uw medewerkers. Daarom informeren we u graag over waarom het cruciaal is om uw BHV-certificaat jaarlijks te vernieuwen.

Hoe lang is een BHV-certificaat geldig?

Een veelgestelde vraag die we ontvangen, is: "Hoe lang is een BHV-certificaat geldig?" Het antwoord hierop is dat een BHV-certificaat in Nederland één jaar geldig is. Dit betekent dat na één jaar de geldigheid van uw BHV-certificaat verloopt, en u dient te zorgen voor vernieuwing.

Waarom moet ik mijn BHV certificaat jaarlijks verlengen?

Het verlengen van uw BHV-certificaat is essentieel om de veiligheid van uw medewerkers en uw bedrijf te waarborgen. Hier zijn enkele redenen waarom u uw BHV-certificaat jaarlijks moet vernieuwen:

  • Veranderende omstandigheden: De werkplek en de risico's die daarbij horen, kunnen in de loop van de tijd veranderen. Door jaarlijks bij te scholen, blijft uw BHV-team op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en risico's.
  • Wettelijke verplichting: Volgens de Arbowet is het verplicht om voldoende BHV'ers te hebben en ervoor te zorgen dat ze goed zijn opgeleid en up-to-date zijn. Het jaarlijks verlengen van het certificaat is een vereiste om aan deze wet te voldoen.
  • Effectieve noodhulp: In noodsituaties is snelle en effectieve hulp van levensbelang. Door jaarlijks te trainen, behouden uw BHV'ers hun vaardigheden en kunnen ze adequaat optreden wanneer dat nodig is.

Uw BHV-certificaat verlopen? Verleng uw BHV-certificaat bij Peper Brandveiligheidstrainingen!

  • Jarenlange ervaring met BHV cursussen
  • BHV cursussen in één dag!
  • Gecertificeerde brandveiligheidstrainingen
Zoek een training!

Verleng uw BHV-certificaat met een BHV herhalingscursus van Peper Brandveiligheidstrainingen

De BHV herhalingscursus van Peper Brandveiligheidstrainingen is de ideale cursus voor iedereen die zijn BHV-certificaat wil verlengen. Anders dan tijdens de cursus BHV basis, is de BHV herhaling er voornamelijk voor bedoeld om uw geheugen weer op te frissen. Het feit dat u al eens een BHV certificaat hebt behaald scheelt daarom tijd en dus geld. De BHV herhalingscursus is dan ook goedkoper dan de BHV basiscursus.

BHV herhaling

BHV cursussen door heel Nederland, op vaste locaties of bij uw zaak

Peper Brandveiligheidstraining verzorgt BHV cursussen op vaste cursuslocaties door heel Nederland. In onze cursusagenda vindt u de vooraf vastgestelde dagen voor een ieder van die cursuslocaties. Daarnaast is het ook mogelijk om een BHV cursus in company te volgen. Onze BHV specialist komt dan bij u op locatie om de BHV cursus in uw eigen werkomgeving te geven. Dat geeft de training een extra dimensie, omdat de BHV cursus op uw specifieke bedrijfssituatie kan worden afgestemd.

Bekijk de cursusagenda Vraag een offerte aan

Onze klanten zijn laaiend enthousiast

 

"Weer een leerzame leuke dag gehad bij de herhaling van de BHV cursus. Met humor en duidelijkheid wordt de stof overgebracht op de mensen. We leren elke keer weer iets nieuws! Bedankt!"

- Maaike de Natris

"Alweer voor de 5 keer op herhaling. Het was weer een superdag. Goed georganiseerd bij van der valk in Ridderkerk. Niets te kort gekomen (lekker eten en voldoende te drinken) en nog nieuwe dingen geleerd ook. Door de passie van Dirk raak je geïnspireerd en blijft de lesstof goed bij. "

- Danielle Huizer

"Onlangs weer een herhalingsdag van Dirk gehad. Deskundig en met humor loodst hij je door de onderwerpen, waarbij hij theorie en praktijkvoorbeelden mooi met elkaar afwisseld zodat het geheel nooit droog of saai wordt. Chapeau Dirk!"

- Bert

Veelgestelde vragen over de geldigheid van BHV

Wat gebeurt er als mijn BHV-certificaat is verlopen?

Wordt mijn BHV-certificaat automatisch vernieuwd, of moet ik hier actie voor ondernemen?

Wordt de geldigheid van mijn BHV-certificaat beïnvloed als ik van werkgever verander?

Wat zijn de kosten voor het vernieuwen van mijn BHV-certificaat?

Bij Peper Brandveiligheidstrainingen begrijpen we dat BHV-veiligheid van cruciaal belang is voor uw organisatie. Daarom staan onze ervaren instructeurs klaar om u te helpen bij het vernieuwen van uw BHV-certificaat en om ervoor te zorgen dat uw BHV-team altijd paraat is. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze BHV-cursussen en trainingsschema's. Samen werken we aan een veiligere werkomgeving voor uw medewerkers en uw bedrijf.

Neem contact met ons op

Meer weten over een BHV cursus? Neem contact op.

Contact opnemen