Terug naar Nieuws 


Rookmelders redden levens. Verlengsnoeren en opladers zijn vaak de boosdoeners Woningbranden komen gelukkig minder voor dan vroeger, maar blijven gevaarlijk. Bij een recente zolderbrand in Bilthoven werden de bewoners gelukkig op tijd gewaarschuwd. "Gelukkig hebben ze de rookmelder gehoord, want de schade had veel groter kunnen zijn," aldus bevelvoerder Ron Schoenmaker. Schoenmaker werkt al veertig jaar bij de brandweer, als beroepskracht maar ook als vrijwilliger bij de brandweerpost Bilthoven. “De schade door de brand was aanzienlijk, maar had veel groter kunnen zijn. Gelukkig waren de bewoners thuis toen de brand uitbrak en hebben ze de rookmelder gehoord.” Vaak is oververhitte elektronica de boosdoener bij een brand. Zo ook bij deze brand. De verlengsnoeren en opladers op het bed waren te warm geworden waardoor het matras in brand vloog. Schoenmaker, die ook in de brandpreventie werkt, kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om kwalitatief goede spullen te gebruiken als het om elektronica gaat. "Gebruik originele opladers die bij een telefoon of tablet horen, verlengsnoeren en rookmelders met een keurmerk." Ook benadrukt hij het belang van rookmelders. "Plaats rookmelders in de eerste plaats in de ‘verkeerswegen’, zoals wij dat noemen. Dat wil zeggen: de gangen. Dit zijn namelijk je vluchtroutes als er brand uitbreekt. En daarnaast het liefst ook in de woonkamer en de slaapkamers.” Nog geen rookmelders? Bestel ze hier: https://bit.ly/2KCFbbG

 
 

Bekijk ook


Bij Peper Brandveiligheidstrainingen uit Appingedam vind je alles op het gebied van BHV-cursussen! 🧯 Eigenaar Dirk Peper liet deze leuke recensie bij ons achter. We zijn trots op deze mooie samenwerking, waarbij we ook diverse online marketingactiviteiten mogen verzorgen! 🚀 Ga naar www.brandveiligheidstrainingen.nl voor meer informatie over BHV!
 
Lees het hele bericht
Laat jij de kerstverlichting aan? De Kerst zorgt voor veel gezelligheid in huis. Een mooi versierde boom en gezellige lichtjes buiten. Maar zet jij het uit als je weg gaat, of als je gaat slapen? Kerstverlichting vliegt sneller in brand dan normale verlichting. Het is daarom éxtra belangrijk om dit uit te zetten als je er niet op kunt letten. "Knoop de boel niet provisorisch aan elkaar, gebruik kerstverlichting met een keurmerk en als een kabel kapot is volstaat een plakbandje niet’’, zegt brandweerman Oldenhof.
 
Lees het hele bericht
Vandaag een Bhv training geven in Soest op locatie bij een bedrijf. En gisteren waren we in Barendrecht bij een bedrijf ook op locatie.
 
Lees het hele bericht