Terug naar Nieuws 

'Helft MKB'ers weet niet van bedrijfshulpverlening'


Bijna de helft van de MKB'ers weet niet dat het verplicht is dat er binnen het bedrijf altijd een bedrijfshulpverlener aan het werk is. Dat blijkt uit een onderzoek. Zij ondervroeg 400 Nederlandse bedrijven over dit onderwerp.

Ongeveer een kwart van de ondervraagden denkt dat bedrijfshulpverlening wordt aangeraden, maar niet verplicht is. Nog eens een kwart denkt dat de hulpverlener verplicht is vanaf een bepaald aantal werknemers. De overgebleven helft weet wel dat het hebben van de hulpverlener altijd verplicht is.

Boetes
De stichting waarschuwt dat als de Arbeidsinspectie erachter komt dat er geen hulpverlener is, dit kan leiden tot boetes van vele duizenden euro's. Dit is bij ruim 85 procent van de ondervraagden niet bekend.
Het is sinds 1994 middels de Arbowet verplicht dat binnen elk bedrijf een hulpverlener aanwezig is. Diegene is verantwoordelijk voor ehbo, brandbeperking en -bestrijding, evacuatie en het alarmeren en ondersteunen van alarmdiensten.

Onduidelijkheid
"De vele regels, wetten en verplichtingen lijken voor onduidelijkheid te zorgen onder MKB'ers", aldus Brenda van Dranen.
"Veel bedrijven hebben de klok wel horen luiden, maar de klepel ligt bij hen begraven onder de overvloed aan regelgeving.

Bron: Nu.nl

 
 

Bekijk ook


Bij Peper Brandveiligheidstrainingen uit Appingedam vind je alles op het gebied van BHV-cursussen! 🧯 Eigenaar Dirk Peper liet deze leuke recensie bij ons achter. We zijn trots op deze mooie samenwerking, waarbij we ook diverse online marketingactiviteiten mogen verzorgen! 🚀 Ga naar www.brandveiligheidstrainingen.nl voor meer informatie over BHV!
 
Lees het hele bericht
Laat jij de kerstverlichting aan? De Kerst zorgt voor veel gezelligheid in huis. Een mooi versierde boom en gezellige lichtjes buiten. Maar zet jij het uit als je weg gaat, of als je gaat slapen? Kerstverlichting vliegt sneller in brand dan normale verlichting. Het is daarom éxtra belangrijk om dit uit te zetten als je er niet op kunt letten. "Knoop de boel niet provisorisch aan elkaar, gebruik kerstverlichting met een keurmerk en als een kabel kapot is volstaat een plakbandje niet’’, zegt brandweerman Oldenhof.
 
Lees het hele bericht
Vandaag een Bhv training geven in Soest op locatie bij een bedrijf. En gisteren waren we in Barendrecht bij een bedrijf ook op locatie.
 
Lees het hele bericht