Qnipsalon UniQ schaft AED aan


Terug naar Nieuws
Qnipsalon UniQ schaft AED aan

Qnipsalon UniQ in Appingedam heeft sinds donderdag een AED in bezit gekregen uit handen van Peper brandveiligheidstrainingen. Een AED (Automatische Externe Defibrillator) is een apparaat dat door middel van elektrische schokken het hartritme weer op gang kan helpen. Personeel van UniQ wordt deze maand nog getraind om het apparataat optimaal te kunnen bedienen.

Elke week worden 300 Nederlanders getroffen door een hartstilstand. Niet alleen ouderen, maar ook jongeren. Het kan overal gebeuren dus ook in een kapsalon. Kun je binnen 6 minuten de juiste hulp bieden, dan wordt de overlevingskans van een slachtoffer aanzienlijk vergroot. Voor Harm Schilthuis, eigenaar van Qnipsalon UniQ, reden genoeg om een AED aan te schaffen.

Een AED geeft je aanwijzingen hoe te handelen als iemand is getroffen door een hartaanval. Zodra je de AED aan zet, begeleidt het toestel de hulpverlener door middel van gesproken instructies. Juist in de periode dat 112 is gebeld en een ambulance onderweg is, kun je door directe reanimatie met de AED iemands levenskans meer dan verdubbelen. De AED hangt achter de balie aan de muur.


‘We hopen natuurlijk dat het nooit nodig zal zijn, maar als het gebeurt zijn we optimaal voorbereid.’

Bron: Eemskrant

 
 

Bekijk ook

Bij Peper Brandveiligheidstrainingen uit Appingedam vind je alles op het gebied van BHV-cursussen! 🧯 Eigenaar Dirk Peper liet deze leuke recensie bij ons achter. We zijn trots op deze mooie samenwerking, waarbij we ook diverse online marketingactiviteiten mogen verzorgen! 🚀 Ga naar www.brandveiligheidstrainingen.nl voor meer informatie over BHV!
 
Lees het hele bericht
Laat jij de kerstverlichting aan? De Kerst zorgt voor veel gezelligheid in huis. Een mooi versierde boom en gezellige lichtjes buiten. Maar zet jij het uit als je weg gaat, of als je gaat slapen? Kerstverlichting vliegt sneller in brand dan normale verlichting. Het is daarom éxtra belangrijk om dit uit te zetten als je er niet op kunt letten. "Knoop de boel niet provisorisch aan elkaar, gebruik kerstverlichting met een keurmerk en als een kabel kapot is volstaat een plakbandje niet’’, zegt brandweerman Oldenhof.
 
Lees het hele bericht
Vandaag een Bhv training geven in Soest op locatie bij een bedrijf. En gisteren waren we in Barendrecht bij een bedrijf ook op locatie.
 
Lees het hele bericht

Voordelen van een cursus kleine blusmiddelen volgen bij Peper Brandveiligheidstrainingen:

  • Gecertificeerde brandveiligheidstrainingen
  • Vakbekwame brandweerlieden
  • Professionele begeleiding
  • Passende offerte op maat

BHV Basis cursus

Voor medewerkers zonder BHV certificaat

Een werknemer die nog nooit een BHV cursus heeft gevolgd, kan zich inschrijven voor een BHV basiscursus. BHV basis is een 1-daagse BHV cursus.

BHV Herhaling cursus

Voor medewerkers met een BHV certificaat.

Herhaling is de beste leermeester. En om de geldigheid van uw BHV certificaat met één jaar te verlengen, kunt u een BHV herhaling in 1 dag volgen. 

Onze tevreden klanten

Welkoop
Groningen Seaports
Oriflame
Enexis
Albert Heijn Groningen