Qnipsalon UniQ schaft AED aan


Terug naar Nieuws
Qnipsalon UniQ schaft AED aan

Qnipsalon UniQ in Appingedam heeft sinds donderdag een AED in bezit gekregen uit handen van Peper brandveiligheidstrainingen. Een AED (Automatische Externe Defibrillator) is een apparaat dat door middel van elektrische schokken het hartritme weer op gang kan helpen. Personeel van UniQ wordt deze maand nog getraind om het apparataat optimaal te kunnen bedienen.

Elke week worden 300 Nederlanders getroffen door een hartstilstand. Niet alleen ouderen, maar ook jongeren. Het kan overal gebeuren dus ook in een kapsalon. Kun je binnen 6 minuten de juiste hulp bieden, dan wordt de overlevingskans van een slachtoffer aanzienlijk vergroot. Voor Harm Schilthuis, eigenaar van Qnipsalon UniQ, reden genoeg om een AED aan te schaffen.

Een AED geeft je aanwijzingen hoe te handelen als iemand is getroffen door een hartaanval. Zodra je de AED aan zet, begeleidt het toestel de hulpverlener door middel van gesproken instructies. Juist in de periode dat 112 is gebeld en een ambulance onderweg is, kun je door directe reanimatie met de AED iemands levenskans meer dan verdubbelen. De AED hangt achter de balie aan de muur.


‘We hopen natuurlijk dat het nooit nodig zal zijn, maar als het gebeurt zijn we optimaal voorbereid.’

Bron: Eemskrant

 
 

Bekijk ook

Hightech ICT houdt BHV-trainingen samen met de (voormalige) buren Job Invest en Fidelia BV. De drie bedrijven kozen daarbij voor Peper Brandveiligheidstrainingen vanwege de mogelijkheid van training binnen de muren van bedrijfsverzamelgebouw. Ook het verzorgen van BHV-basis en BHV-herhaling in één dag vinden deze bedrijven belangrijk. . . Evelyn Quirijns van Hightech ICT: “Trainingen zoals BHV voelen op voorhand altijd een beetje als een noodzakelijk kwaad. Maar de dagen met Peper zijn eigenlijk gewoon leuk.” . . Lees meer op: https://www.brandveiligheidstrainingen.nl/wat-zeggen-klanten-/bhv-in-1-dag-hightech-ict-peper-brandveiligheidstrainingen/ Benieuwd naar onze BHV trainingen? https://www.brandveiligheidstrainingen.nl/bhv-cursus/ #bhv #cursus #hightechict #peperbrandveiligheidstrainingen
 
Lees het hele bericht
Het was weer gezellig, en allemaal heel serieus bezig👍👍.
 
Lees het hele bericht

Voordelen van een cursus kleine blusmiddelen volgen bij Peper Brandveiligheidstrainingen:

  • Gecertificeerde brandveiligheidstrainingen
  • Vakbekwame brandweerlieden
  • Professionele begeleiding
  • Passende offerte op maat

BHV Basis cursus

Voor medewerkers zonder BHV certificaat

Een werknemer die nog nooit een BHV cursus heeft gevolgd, kan zich inschrijven voor een BHV basiscursus. BHV basis is een 1-daagse BHV cursus.

BHV Herhaling cursus

Voor medewerkers met een BHV certificaat.

Herhaling is de beste leermeester. En om de geldigheid van uw BHV certificaat met één jaar te verlengen, kunt u een BHV herhaling in 1 dag volgen. 

Onze tevreden klanten

Welkoop
Groningen Seaports
Oriflame
Enexis
Albert Heijn Groningen