Terug naar Wat zeggen klanten ? 

‘BHV-trainingen van Peper dragen bij aan de veiligheid van onze medewerkers en bewoners’


BHV-trainingen van Peper Brandveiligheidstrainingen leveren een belangrijke bijdrage aan de veiligheid van zowel medewerkers als bewoners van MartiniZorg.

 

Jos de Boer van Martinizorg, met vijf vestigingen in de provincie Groningen

BHV-trainingen van Peper Brandveiligheidstrainingen leveren een belangrijke bijdrage aan de veiligheid van zowel medewerkers als bewoners van MartiniZorg. Alle medewerkers volgen de trainingen en in sommige gevallen nemen er ook bewoners deel. De verantwoordelijkheid voor veiligheidszaken ligt uiteraard altijd bij de medewerkers.

BHV voor bewoners

“Formeel hoeven onze bewoners natuurlijk geen BHV-trainingen te volgen. Desondanks namen al verschillende cliënten, die daarvoor open stonden, deel aan de training. Weten wat je moet doen bij incidenten zoals brand of een medische noodsituatie vergroot het veiligheidsgevoel”, vertelt Jos de Boer van MartiniZorg. “Ook kan kennis van onze veiligheidsprotocollen bij zowel bewoners als medewerkers bijdragen aan een mooie wisselwerking, mocht er eens een noodsituatie ontstaan.”

Zorglocaties en ambulante zorg

MartiniZorg biedt zorg, begeleiding en behandeling aan iedereen die het - om welke reden ook - niet geheel zelfstandig (meer) redt. Soms hebben cliënten genoeg aan ambulante ondersteuning, in andere gevallen komen mensen tijdelijk of permanent wonen in een van de vijf zorglocaties. “Wij onderscheiden ons als zorginstelling met een ontzettend breed aanbod van zorgproducten”, zegt de Boer. “Eigenlijk kunnen mensen met elke zorgvraag bij ons aankloppen. Wij sturen mensen niet weg omdat wij bepaalde zorg of begeleiding niet kunnen bieden, maar kijken altijd naar de persoonlijke zorgvraag van mensen. Bij MartiniZorg staat de cliënt echt centraal.”

MartiniZorg Groningen

MartiniZorg is in de vijf jaar sinds de oprichting uitgegroeid tot een van de grotere zorgaanbieders van de provincie Groningen. Zo’n tweehonderd medewerkers bieden er zorg en begeleiding, zowel ambulant als aan bewoners van de zorginstellingen. MartiniZorg exploiteert zorginstellingen voor 55-plussers in Groningen Oosterpark en Hoogkerk, moeder- en kindhuizen in de provincie Groningen en begeleid wonen in Beerta. “Wij bieden zorg en begeleiding van 0 tot 100 jaar”, zegt de Boer.

BHV in-company

Peper Brandveiligheidstrainingen verzorgt de BHV-trainingen voor MartiniZorg vanaf de start. “Veiligheid van onze medewerkers, bewoners en cliënten heeft de hoogste prioriteit. Daarom gingen wij de samenwerking aan met Peper voor het in-company verzorgen van BHV-trainingen, zowel BHV Basis als de jaarlijkse BHV Herhaling”, vertelt De Boer.

Klanttevredenheid

“De manier waarop Peper de BHV-trainingen verzorgt, spreekt ons zeer aan”, zegt De Boer. “De afwisseling van theorie en praktijk maakt het boeiend. Onze vaste trainer is een oud-brandweerman, die zijn ervaring heel goed weet over te brengen op onze cursisten. De lesstof wordt toegespitst op de dagelijkse gang van zaken binnen onze organisatie, dat maakt het zeer herkenbaar voor onze medewerkers. Het gaat er heel losjes aan toe, met ruimte voor een lolletje. Juist die informele aanpak zorgt ervoor dat de cursisten scherp blijven, de aandacht kunnen vasthouden en in korte tijd veel leren. Ik kan niet anders dan zeggen dat wij zeer tevreden zijn.”

 

Ook BHV-trainingen van Peper Brandveiligheidstrainingen volgen? Schrijf je eenvoudig online in!

Inschrijven

 
 

Bekijk ook


In-company training én BHV in één dag: daarom koos Hightech ICT voor BHV basis & herhaling van Peper Brandveiligheidstrainingen
 
Lees het hele bericht
BHV-trainingen organiseren is maatwerk bij Peper Brandveiligheidstrainingen. Wij anticiperen op de wensen van bedrijven en organisaties, om zo goed mogelijk aan te sluiten op het dagelijks werk van die bedrijven. Voor Montage Bedrijf Midden Nederland (MBMN) is deze flexibiliteit de belangrijkste reden om bij BHV-opleidingen te kiezen voor ons. “Onze teams werken verspreid over Nederland. Dankzij de flexibiliteit van Peper krijgen al onze mensen op dezelfde dag BHV-training”, vertelt Esmee van Veghel van MBMN.
 
Lees het hele bericht
‘Voor ons is er maar één BHV-trainer en dat is Peper. De klik was er meteen en ik wil nergens anders heen. Peper krijgt van ons 100% een 10!’  
 
Lees het hele bericht