Terug naar Wat zeggen klanten ? 

Museum ’t Oude Slot in Veldhoven trainingslocatie én klant van Peper Brandveiligheidstrainingen


Museum ’t Oude Slot in Veldhoven trainingslocatie én klant van Peper Brandveiligheidstrainingen

Wie over de brug van museum ’t Oude Slot in Veldhoven loopt, waant zich bijna op slag in een andere wereld. De unieke ambiance van het museum en het museumterrein maken het tot een zeer aangename omgeving voor het verzorgen van bijeenkomsten. Daarom is het museum de trainingslocatie van Peper Brandveiligheidstrainingen voor Zuidoost-Nederland. Ook verzorgen wij de BHV-trainingen voor het museumpersoneel. 

Keuze voor Peper Brandveiligheidstrainingen

Facilitair manager Jurgen van Leeuwen zocht enkele jaren geleden een partner voor het verzorgen van trainingen brandveiligheid en BHV voor het team van museum ’t Oude Slot. Hij volgde een proeftraining bij Peper Brandveiligheidstrainingen: “Ik was meteen onder de indruk van onze toegankelijke manier van trainen.”

Nieuwe trainingslocatie

Die training vond plaats op een locatie in Best. Van Leeuwen nodigde ons daarbij uit om eens een kijkje te komen nemen in zijn museum. Hij vertelde dat dit een trainingslocatie zou zijn met grote meerwaarde. Van Leeuwen daarover: “Er bestaan natuurlijk vele trainingslocaties. Maar bij ons vind je daadwerkelijk een bijzondere plek. Dankzij onze natuurlijke afscheiding in de vorm van onze slotgracht hebben wij buiten een afgezonderde ruimte. Daar vind je volop rust en gelegenheid om te trainen en oefeningen te doen.”

Bijzondere sfeer

Het Rijksmonumentale pand ademt een bijzondere sfeer. De ambiance is rustiek en stimuleert de mindset van cursisten om zich de cursusstof eigen te maken. Van Leeuwen: “In de pauze kunnen cursisten een kijkje nemen bij onze exposities binnen of enkele kunstobjecten in de tuin bekijken. ’t Oude Slot is niet alleen cursuslocatie voor meerdere bedrijven, maar ook een culturele pleisterplaats voor Veldhoven. Het museum is een officiële trouwlocatie, elk jaar het Sinterklaashuis van Veldhoven en er vinden uiteenlopende evenementen en activiteiten plaats zoals wijnproeverijen, muziekfestivals en kleinschalige beurzen.”

BHV trainingen

Museum ’t Oude Slot volgt de eigen BHV-trainingen ook bij ons. Daarover zegt Van Leeuwen: “Dat bevalt ons heel goed. Bij de cursussen van Peper gaan inhoud en luchtigheid hand in hand. Trainer Dirk Peper triggert cursisten op slimme en aangename wijze om gedurende de hele training de aandacht erbij te houden. Hij heeft beeldmateriaal en attributen, maakt het visueel inzichtelijk en voegt continu leuke elementen toe. Zoals hij het doet, is het geen moment saai. En wij Zuiderlingen vinden zijn Gronings accent prachtig.”

Museum ’t Oude Slot
Museum ’t Oude Slot is dé culturele ontmoetingsplaats van Veldhoven. Bovendien groeide het uit tot een geliefde trouwlocatie. Het museum beheert naast een unieke prentencollectie en in de regio gevonden archeologische vondsten ook vele historische objecten uit De Kempen. De collectie volksprenten is erkend als nationaal erfgoed. De oudste prenten dateren uit de 17e eeuw en geven een unieke inkijk in het verleden. Daarnaast biedt het museum een breed aanbod exposities met telkens wisselende onderwerpen en thema’s. De museumlocatie behoorde in de late middeleeuwen tot het leengoed Valgaten van de hertog van Brabant.

 
 

Bekijk ook


In-company training én BHV in één dag: daarom koos Hightech ICT voor BHV basis & herhaling van Peper Brandveiligheidstrainingen
 
Lees het hele bericht
BHV-trainingen organiseren is maatwerk bij Peper Brandveiligheidstrainingen. Wij anticiperen op de wensen van bedrijven en organisaties, om zo goed mogelijk aan te sluiten op het dagelijks werk van die bedrijven. Voor Montage Bedrijf Midden Nederland (MBMN) is deze flexibiliteit de belangrijkste reden om bij BHV-opleidingen te kiezen voor ons. “Onze teams werken verspreid over Nederland. Dankzij de flexibiliteit van Peper krijgen al onze mensen op dezelfde dag BHV-training”, vertelt Esmee van Veghel van MBMN.
 
Lees het hele bericht
‘Voor ons is er maar één BHV-trainer en dat is Peper. De klik was er meteen en ik wil nergens anders heen. Peper krijgt van ons 100% een 10!’  
 
Lees het hele bericht