Terug naar Wat zeggen klanten ? 

Peper verzorgt praktijkgerichte trainingen BHV op maat, informeel en realistisch


“Op de momenten dat je bedrijfshulpverlening nodig hebt, is er sprake van een noodsituatie. Dan heb je te maken met stress. En dan denk je niet aan regeltjes, maar moet er snel handelend worden opgetreden. Peper Brandveiligheidstrainingen traint onze mensen heel praktijkgericht in bedrijfshulpverlening, op een manier die in noodsituaties realistisch en haalbaar is. Dat bevalt ons zeer.” Dit zegt beherend apotheker Yu-Ming Meijer van BENU-apotheken De Linie & De Maten in Apeldoorn.

BHV-trainingen op maat

De gemiddeld tien tot vijftien medewerkers van zijn beide apotheken volgen de trainingen in company. Het trainen op de eigen werkvloer heeft als grote voordeel dat het praktijkdeel plaatsvindt op de plek waar het in noodsituaties ook moet worden toegepast. “De trainers van Peper Brandveiligheidstrainingen doen dit erg goed”, vindt Meijer. “De trainingen zijn expliciet toegespitst op onze apotheken en sluiten uitstekend aan op ons dagelijks werk.”

BHV-trainingen in de avond

Peper Brandveiligheidstrainingen plant de trainingen in nauw overleg met de apotheker. Meijer: “In ons geval is het zeer wenselijk om de trainingen in de avonduren te volgen, aansluitend op onze werktijden. Want overdag kunnen we onze apotheken niet zo maar even sluiten of hiervoor onze mensen vrij maken. Peper is heel flexibel en houdt rekening met onze wensen.”

Keuze voor Peper Brandveiligheidstrainingen

Beide apotheken volgen hun BHV-opleidingen al vele jaren bij Peper Brandveiligheidstrainingen. “We moesten destijds BHV-trainingen gaan volgen en vonden Peper via Google. Al die in die tijd, toen de zoekmachines nog veel minder in zwang waren, was Peper online goed te vinden. De website zag er professioneel uit, dus belden we even. Het eerste telefonisch contact was aangenaam en vervolgens kregen we een zeer acceptabele offerte. Zo begonnen we. Onze ervaringen zijn dermate positief dat verandering voor ons nog geen moment aan de orde is geweest.”

Concentratie vasthouden

Het is vooral de wijze van trainen die Meijer zeer aanspreekt: “In BHV verandert er niet zo veel. Dus de lesstof is nagenoeg altijd gelijk. En de trainingen vinden plaats op een moment dat onze medewerkers al een lange werkdag achter de rug hebben. Probeer dan nog maar eens enkele uren de concentratie vast te houden. De trainers slagen hier heel goed in door elke avond een mix van theorie en praktijk te verzorgen, de eerste avond over levensreddende handelingen en de tweede avond over ontruimingen en branden.”

Pragmatisch en praktijkgericht

Meijer oordeelt dat zijn medewerkers echt iets opsteken tijdens de BHV-trainingen van Peper: “Op het gebied van hulpverlening zijn wij amateurs die voorbereid worden op onverwachte, nare situaties. Je kunt alles trainen, maar je weet pas hoe je reageert als je het echt meemaakt. Ik heb de stellige indruk dat deze wijze van trainen bijdraagt aan zelfverzekerdheid. De sfeer is: als je niks doet, gaat het sowieso fout. Zo minimaliseer je faalangst en motiveer je mensen om toch te handelen. En dat vind ik heel positief.”

Over BENU-apotheken De Linie & De Maten

BENU Apotheken is met ruim 360 vestigingen de grootste keten van apotheken in Nederland. BENU wil door kennisuitwisseling, moderne oplossingen en samenwerking met artsen, verpleegkundigen en andere specialisten de zorg slimmer, persoonlijker en toegankelijker maken. BENU apotheken bestaan uit eigendomsapotheken en aangesloten partners. BENU Apotheken De Linie & De Maten behoren tot de partners en onderscheiden zich onder andere door ruime openingstijden, dagelijks tot 20.00 uur. We kunnen in veel gevallen direct leveren, onder meer door medicamenten lokaal klaar te maken en hiervoor ruime hoeveelheden geneesmiddelen voorradig te hebben", zegt Meijer. "Wij streven ernaar om mensen zo snel mogelijk te helpen, direct en

 

 

 
 

Bekijk ook


In-company training én BHV in één dag: daarom koos Hightech ICT voor BHV basis & herhaling van Peper Brandveiligheidstrainingen
 
Lees het hele bericht
BHV-trainingen organiseren is maatwerk bij Peper Brandveiligheidstrainingen. Wij anticiperen op de wensen van bedrijven en organisaties, om zo goed mogelijk aan te sluiten op het dagelijks werk van die bedrijven. Voor Montage Bedrijf Midden Nederland (MBMN) is deze flexibiliteit de belangrijkste reden om bij BHV-opleidingen te kiezen voor ons. “Onze teams werken verspreid over Nederland. Dankzij de flexibiliteit van Peper krijgen al onze mensen op dezelfde dag BHV-training”, vertelt Esmee van Veghel van MBMN.
 
Lees het hele bericht
‘Voor ons is er maar één BHV-trainer en dat is Peper. De klik was er meteen en ik wil nergens anders heen. Peper krijgt van ons 100% een 10!’  
 
Lees het hele bericht